Monteur heeft het meest risicovolle beroep

Geplaatst op vrijdag 23 november 2012 09:49:00

Werknemers staan gemiddeld aan 4,6 gevaarlijke situaties tegelijk bloot. Bovenaan het lijstje van risicovolle beroepen staan machinebankwerkers, monteurs, instrumentenmakers en reparateurs. Zij hebben jaarlijks gemiddeld te maken met 10,5 gevaarlijke situaties tegelijk. Minder riskante beroepen zijn die van verzekeringsagent, boekhouder en makelaar. Mensen met deze beroepen worden geconfronteerd met gemiddeld 2,5 gevaarlijke situaties tegelijk.

Het RIVM onderzocht hoe groot de kans is dat Nederlanders tijdens hun werk een ongeval krijgen. Ten opzichte van 2006 is het aantal uur dat een werknemer jaarlijks werd blootgesteld aan een gevaarlijke situaties in het onderzoeksjaar 2011 met 3,7 procent gedaald. Gevaarlijke situaties zijn bijvoorbeeld werken op hoogte, werken met elektriciteit of machines, de kans op vallende voorwerpen of op confrontatie met agressieve mensen.

Werknemers die aan een groot aantal van deze situaties blootstaan, hebben het meest baat bij een afname van het aantal riskante situaties. Dit heeft meer effect dan het verminderen van het totaal aantal uren waarin zij aan risicovolle situaties blootstaan.

 

Rapport “Blootstelling aan risicovolle situaties op het werk in 2006 en 2011.”

Wie zijn wij


 

Wij zijn Arbode Consultancy, uw partner voor advies en training op het gebied van arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu. Dagelijks staat ons team van arboprofessionals voor u klaar om u van dienst te zijn. Stuk voor stuk mensen met veel ervaring en oog voor de praktijk. 

 

DOE-HET-ZELF TIPS ARBODE

AANRADER! Interne audit training

Het periodiek verifiëren of het uitgezette beleid in...

Preventie- medewerker 2014

Elk bedrijf moet ten minste één preventiemedewerker in...

Contact

Arbode Consultancy b.v.
Papland 4d
Postbus 274
4200 AG Gorinchem
0183 - 64 93 67
Email
of contactformulier