Toetsing RI&E vanaf 1 april

Geplaatst op woensdag 20 maart 2013 19:33:00

Een Risico-inventarisatie en –evaluatie(RI&E)  is een verplichting voor iedere werkgever. Er zijn tal van branchespecifieke methodieken (www.RIE.nl) om een dergelijke RI&E zelf uit te voeren. Een gecertificeerde kerndeskundige moet dan nog wel toetsen op betrouwbaarheid en volledigheid: de RI&E-toets. Onder bepaalde voorwaarden hoeft de werkgever met minder dan 25 medewerkers de RIE niet of te laten toetsen of licht te laten toetsen (bureau-toetsing).

Per 31 maart 2013 komen de lichte-toets erkenning en de zogenaamde cao-erkenning van het Steunpunt RI&E te vervallen. Vanaf 1 april 2013 hanteert het Steunpunt alleen nog één soort RI&E-erkenning. Dat is een stuk duidelijker.

Wel een toets

Heeft de RI&E geen erkenning en wordt er meer dan 40 uur arbeid per week verricht, dan moet altijd een toets worden ondergaan. Dit is een toets door een kerndeskundige met bedrijfsbezoek.

Geen toets

Heeft de organisatie minder dan 25 medewerkers en wordt gebruik gemaakt van een RI&E met erkenning of wordt er minder dan 40 uur per week arbeid verricht, dan is een RI&E-toets niet noodzakelijk. 


Wie zijn wij


 

Wij zijn Arbode Consultancy, uw partner voor advies en training op het gebied van arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu. Dagelijks staat ons team van arboprofessionals voor u klaar om u van dienst te zijn. Stuk voor stuk mensen met veel ervaring en oog voor de praktijk. 

 

DOE-HET-ZELF TIPS ARBODE

AANRADER! Interne audit training

Het periodiek verifiëren of het uitgezette beleid in...

Preventie- medewerker 2014

Elk bedrijf moet ten minste één preventiemedewerker in...

Contact

Arbode Consultancy b.v.
Papland 4d
Postbus 274
4200 AG Gorinchem
0183 - 64 93 67
Email
of contactformulier