Wederom wijziging eisen certificering Arbodiensten: inzet kerndeskundigen

Geplaatst op donderdag 13 juni 2013 09:27:00

“In de nieuwe Certificatieregeling (van kracht per 1 april 2013) is in bijlage II (WSCS onder Werkveldspecifieke eisen, sub. Personeel) voor de kerndeskundigen een uren-norm opgenomen.

Mede gezien diverse reacties op deze zogenaamde '4-uren norm', is spoedoverleg gaande met het Ministerie van SZW.  
Uitgangspunten van het voorstel van SBCA aan SZW voor wijziging:  
Eén van deze kerndeskundigen heeft een contract van minimaal 20 uur per week en de overige kerndeskundigen werken ten minste 40 uur per jaar voor de arbodienst. Indien één persoon de functie van meer dan één kerndeskundige vervult, dan gelden de gestelde ureneisen per functie.  
Deze wijziging is voorgelegd aan het ministerie en van de zijde van het ministerie is vernomen dat er geen bezwaren zijn tegen het in deze zin aanpassen van het schema. Het ministerie streeft er naar de wijziging per 1 juli van kracht te doen zijn.”

BRON: www.SBCA.nl

Arbode Consultancy is er klaar voor. Wij leveren de gewenste kerndeskundigen voor 20 uur per week of 40 uur per jaar tegen een aantrekkelijk tarief en onder aantrekkelijke voorwaarden. Neem nu contact op en informeer naar de mogelijkheden! 

Wie zijn wij


 

Wij zijn Arbode Consultancy, uw partner voor advies en training op het gebied van arbeidsomstandigheden, kwaliteit en milieu. Dagelijks staat ons team van arboprofessionals voor u klaar om u van dienst te zijn. Stuk voor stuk mensen met veel ervaring en oog voor de praktijk. 

 

DOE-HET-ZELF TIPS ARBODE

AANRADER! Interne audit training

Het periodiek verifiëren of het uitgezette beleid in...

Preventie- medewerker 2014

Elk bedrijf moet ten minste één preventiemedewerker in...

Contact

Arbode Consultancy b.v.
Papland 4d
Postbus 274
4200 AG Gorinchem
0183 - 64 93 67
Email
of contactformulier